• Facebook
  • Twitter
  • Instagram

fondrobot

En fondrobot är en datoriserad finansiell rådgivare som hjälper dig att automatisera ditt fondsparande i syfte att nå bättre avkastning. Allt fler svenska privatsparare har fått upp intresset för fondrobotar de senaste åren, och numera finns flera alternativ att välja bland. Men vilka är de bästa fondrobotarna 2021?

Vad är en fondrobot? En fondrobot är en typ av computerized spartjänst som ska hjälpa till att automatisera och effektivisera ens fondsparande. Det finns idag en rad olika aktörer på marknaden som har utvecklat fondrobotar. Idén bakom samtliga fondrobotar är I grund och botten exakt samma. Fondrobotarna skiljer sig därmed bara light grann mellan de olika aktörerna. Det är dock viktigt att vara medveten om de skillnader som finns. På så sätt kan man göra ett mer noggrant val gällande vilken fondrobot man börjar använda I sitt sparande.Det en fondrobot ska göra är att välja ut vilka fonder ens pengar ska investeras I. Vehicle ska också fondroboten sköta allt det praktiska. Det vill säga dra pengar från ditt konto och se till att pengarna investeras I rätt fonder. Men de ska också omplacera ditt kapital om det har blivit övervikt I vissa fonder eller typer av tillgångar och så vidare. 

 

Med hjälp av fondrobotar kan du som sparare automatisera ditt sparande och göra det både enklare och i många fall mer lönsamt.

Fondrobotar och sparrobotar fungerar genom att man låter en dator agera finansiell rådgivare, vilket i flera fall har visat sig ha ett bättre utfall än i de situationer där människor har varit rådgivande i vilka fonder som ska investeras i.

Fondrobotar är inget helt nytt fenomen, utan har funnits ett par år i både Sverige och i andra länder. När de började dyka upp i Sverige var tjänsterna man kunde använda ganska små, men omfattningen har breddats sedan dess – både i antalet aktörer som erhåller tjänsterna, men också vad tjänsterna innebär.

I denna artikel bjuder vi på en komplett guide till allt du behöver veta om fondrobotar – däribland hur en fondrobot fungerar, vilka fördelar och eventuella nackdelar som är förknippade med dem, hur avgifterna ser ut samt vad som är bra att tänka på när man använder en fondrobot.

I texten kan man lista de bästa aktierna att investera i just nu och ger dig värdefulla tips på vägen mot din egen pengamaskin. Bra aktier bjuder på många spännande möjligheter och goda chanser att över tid tjäna pengar.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram